Vi dro til Kassel i Tyskland for å få noen større dekk på Caravellen. Turen i seg selv var ikke så spesiell, da det ble lange transportetapper opp og ned for å få unnagjort alt i løpet av uka. Overnattingene var også under tak, da bilen ikke er rigget for camping ennå, og vi gadd ikke å styre med telt. Dette siste var greit, da det regnet hele uka...

Vi dro fra Kongsberg i otta på søndag, og kom til Kristiansand i tide for ferja. Vi valgte å reise med MasterFerries, som kjører hurtigferje fra Kristiansand til Hanstholm. Turen over tar da et par timer, og fungerer som et avbrekk i kjøringen. Master Cat, som skipet heter, var helt greit. Hvis man kjører på standardbillett blir man sittende i flyseter, men vi valgte å oppgradere for 49,-. Da blir man plassert på "Comfort Class", hvor man sitter i sittegrupper rundt små bord, noe som var obsolutt verdt en femtilapp per person.


I kø med Master Cat i bakgrunnen

Da vi kom fram til Hanstholm ble det en lang etappe ned til grensa mot Tyskland. Faktisk kom vi fram fem minutter før innsjekkingen på campingplassen stengte. Med en toåring i bilen blir det en del tissepauser.

På mandagen bega vi oss ut på Autobahn. Veien nedover er grei, men uten en rask bil blir man liggende blant tungtrafikken, noe som blir litt småslitsomt i lengden. Vi klarte å komme ned til Kassel i fornuftig tid. På veien observerte vi et Achleitner-påbygg på en 8x8 MAN, et svært drog altså, og en gammel Hanomag med camper.

I Kassel hadde vi leid B&B hos et tysk par som heter Heike Borufka og Jürgen Kaiser. Vi fant de bare tilfeldig gjennom BedAndBreakfast.de, men vi tror vi var heldige. Jürgen og Heike er veldig hyggelige mennesker, og leiligheten var lys og fint innredet. Prisen var heller ikke avskrekkende.


Venstre delen av huset var til vår disposisjon

I tillegg til å bygge om bil fikk vi sett litt av Kassel. Sentrum er ikke all verden, da det ble bombet grundig under andre verdenskrig, men litt utenfor ligger Bergpark Wilhelmshöhe, som er verdt å få med seg. Det er et flott parkanlegg med slott og falske klassiske templer, og et vannkunstanlegg som skal være flott, men som ikke var slått på da vi var der.


Anakronistisk akvedukt i Wilhelmshöhe

På veien nordover igjen stoppet vi i Billund i Danmark i et par dager. Vi dro innom Legoland og Gidskuv Zoo. Vi bodde på Randbøldal Camping, en noe sliten campingplass et stykke utenfor Billund. AutoRoute ga oss noen kreative kjøreanvisninger, så vi fikk utforsket småveiene i området. Legoland var en kjempeopplevelse for toåringen, da de fleste attraksjonene var tilpasset de minste. Dyrehaven var grei nok, men toåringens største opplevelse var en hund en av de andre besøkende hadde tatt med seg...


Campinghytta vår i Randbøldal Camping


Land Rover Defender i Legoland

Vel hjemme igjen med større hjul på bilen var alle enige om at det hadde vært en fin tur...